Duurzaamheid

lager energieverbruik en lagere kosten

Uw appartement wordt onder meer uitgerust met:

  • zonnepanelen
  • laagtemperatuur-vloerverwarming
  • hoogwaardige isolatie
  • mechanische ventilatie
  • luchtventilatiepomp

Dit levert u een lager energieverbruik en lage(re) kosten op. Wist u dat u dit ook kunt terugzien in de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC)? Met deze waarde ziet u hoe zuinig uw woning is. Bij de berekening hiervan nemen we de installatietechnische en bouwkundige gegevens mee. Ook wordt gekeken naar de hoeveelheid energie die nodig is om het appartement te verwarmen of te koelen en de energie die nodig is voor de tapwaterverwarming. Er geldt: hoe lager de waarde, hoe beter de energieprestatie. Hoe dat zit in De Smidse? De EPC-waarde is hier maximaal 0,4!

We willen de (toekomstige) onderhoudskosten voor u zo laag mogelijk houden. Daarom maken we gebruik van onderhoudsarme materialen, robuust metselwerk en hoogwaardige kozijnen. Zodat u kunt genieten van een moderne woonomgeving, tegen de laagste onderhoudskosten.

In aangename temperaturen

In uw appartement is het heerlijk behaaglijk, dankzij de vloerverwarming. Nacht verlaging toepassen, dat hoeft niet meer.
De vloer verwarming warmt uw appartement namelijk langzamer op dan radiatoren.

De voordelen van vloerverwarming:

  • De gelijkmatige temperatuurverdeling voelt heel aangenaam: dit zorgt ervoor dat de ruimtetemperatuur vaak 1 à 2 graden naar beneden kan.
  • U heeft minder verbruikskosten.
  • Er zijn meer indelingsmogelijkheden door het ontbreken van radiatoren.
  • Er zijn minder stofdwarrelingen en er is geen stofschroei meer.
  • Het is veiliger: verbranden of stoten aan radiatoren is verleden tijd.

Gaat u vloerbedekking uitzoeken? Bij vloerverwarming zijn eigenlijk alle soorten vloerbedekking mogelijk. Let er wel op dat de maximale warmteweerstand niet te hoog is. Vraag hiervoor uw leverancier om advies. Ook kan de Vereniging van Eigenaars (VvE) andere regels hebben over de vloerbedekking.

Hoe het werkt: ventilatieluchtpomp

Fijn natuurlijk zo’n ventilatieluchtpomp maar hoe werkt deze nu precies? Graag leggen we het u in het kort uit. Een ventilatieluchtwarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht van het appartement. Dit kan doordat er afzuigventielen geplaatst zijn in het plafond. Die warmte wordt vervolgens gebruikt om de woning te verwarmen. Indien noodzakelijk zal een elektrisch element bijspringen om het water op de goede temperatuur te krijgen. Het warme water wordt dan vervolgens gebruikt om uw huis te verwarmen of als warm water voor uw douche. De unit staat opgesteld in de binnenberging. De grootte van de unit
is te vergelijken met een koelkast.

Natuurlijke ventilatie

Uw appartement heeft daarnaast ook een mechanisch ventilatiesysteem: u geniet van natuurlijke ventilatie.

Bedankt, zon!

Zonne-energie: het raakt nooit op. Het is 100% duurzaam en groen. Bovendien verlaagt het de CO2-uitstoot en is het geluidloos. We maken bij De Smidse dan ook graag gebruik van de zon. De opgewekte energie gebruikt u voor uw energievoorziening. Dit levert u lagere servicekosten op voor het energieverbruik.

×